Apartment from the 1960s was renovated, but preserves original elements – Casa e Jardim

37

ROOM | The joinery was carried out by Tavares decoration and the rug is by Koord. Decoration objects are from BlackAngel. Plants provide contact with nature (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

With 180 m², this property from the 1960s is located in Consolação, in São Paulo. O Studio 92 Architecture (@studio_92architecture) renovated the apartment for the couple who live in their 30s.

the architects Debora Terra and Jessica Lucasin front of the office, had the briefing combine the old with the new, bring solutions to the property and create a special space to house the collection of 3,800 vinyls, CDs, DVDs and rock cassette tapes.

ROOM |  The large windows of the apartment were preserved and restored during the renovation.  Cushions are by Trico Decor and lighting by Casa Roberto (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

ROOM | The large windows of the apartment were preserved and restored during the renovation. Cushions are by Trico Decor and lighting by Casa Roberto (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

During the renovation, the original floors, cabinets, frames and large windows were preserved, but new colors, furniture and solutions in the plan were the bet to leave the space with the couple’s personality.

One of the rooms had the wall demolished and was integrated into the social area to create the “Rock Room”, where the duo’s collection is exposed. A sliding door with a metallic frame and transparent glass allows to isolate or integrate the space, as needed.

ROCK ROOM |  The environment brings together the entire collection of the residents and is an invitation to listen to music.  The locksmith door is by Baltieri and was made by Forchela.  Joinery is signed by Tavares Decoração (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

ROCK ROOM | The environment brings together the entire collection of the residents and is an invitation to listen to music. The locksmith door is by Baltieri and was made by Forchela. Joinery is signed by Tavares Decoração (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

In the collection room, a bookcase designed by the office houses the entire collection, and has larger and smaller niches, designed to highlight some items. Next to the bookcase, there is a cabinet with deeper niches, which allows you to include vases, works of art and more.

In the living room, the hardwood floor has been restored and looks like new. Near the windows, a decompression area with lots of plants and a hammock was created, allowing extra space for relaxation.

ROOM |  In the living room, residents pose on the sofa.  The dining table marks the transition between the living room and the rock room (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

ROOM | In the living room, residents pose on the sofa. The dining table marks the transition between the living room and the rock room (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

The dining room is located between the living room and the collection environment, and has an old table with black metallic legs, to match the industrial and retro aesthetics of the lamps installed in the apartment.

In the kitchen, the countertop and floor were also restored. Yellow and blue were the colors chosen to bring more joy to the environment. On the countertop, on one side is the stove, while on the other there is a cellar to store wines. Below the window, the shelf serves as a support.

KITCHEN |  The floor was restored by Casa Franceza.  The countertop made with white quartz is from Potenza Mármores.  Metals are from Deca and Backsplash

KITCHEN | The floor was restored by Casa Franceza. The countertop made with white quartz is from Potenza Mármores. Metals are by Deca and backsplash “Urban Architect” by Portobello (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

KITCHEN |  Blue completes the colorful atmosphere of the kitchen (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

KITCHEN | Blue completes the colorful atmosphere of the kitchen (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

In the intimate area, the double bed has drawers to optimize space. The suite’s bathroom had its windows restored, and blue hydraulic tiles were applied to the floor and half wall.

SUITE |  The Storehouse rug creates a laid-back atmosphere in the bedroom.  Side table is by Tok&Stok and decorative objects by BlackAngel (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

SUITE | The Storehouse rug creates a laid-back atmosphere in the bedroom. Side table is by Tok&Stok and decorative objects by BlackAngel (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

SUITE |  Bed pillows are by Trico Decor and lighting by Casa Roberto (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

SUITE | Bed pillows are by Trico Decor and lighting by Casa Roberto (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

BATHROOM |  In the suite, the original windows and cabinets of the property were preserved.  On the countertop, the Formica coating creates unity.  Concrete vats are from UMA, metals from Deca and floor and wall coverings from Ladrilar (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

BATHROOM | In the suite, the original windows and cabinets of the property were preserved. On the countertop, the Formica coating creates unity. Concrete vats are from UMA, metals from Deca and floor and wall coverings from Ladrilar (Photo: Mariana Orsi / Disclosure)

Similar Posts

Leave a Reply